Servicii

Medicina de familie

În practica medicală modernă, medicul de familie și asistenții săi asistă personal procesul medical al pacienților, începând de la evaluarea stării de sănătate a acestora, la diagnostic, prognoză, tratament și prevenire a bolilor cu ajutorul judecății medicale integrate.  

Relația medic-pacient începe în mod normal cu o interacțiune de examinare a istoricului și a dosarului medical, urmată de întrebări în legătură cu simptomele, stilul de viață și de o examinare fizică. După examenul semnelor medicale și a simptomelor, medicul de familie poate cere investigații suplimentare. Acesta va pregăti pacientului trimiteri medicale specializate. În măsura în care serviciile necesare fac parte din portofoliul Doctor Top, medicii noștri de familie vor prefera să facă trimitere în interiorul clinicii. Medicul de familie scrie rețete, interpretează rezultatele ale analizelor și monitorizează tratamentul pacienților săi.  

Informarea corespunzătoare a pacienților este unul dintre principiile de bază Doctor Top. Fiecare întâlnire între medic și pacient este consemnată în dosarul medical, pentru a asigura fluența monitorizării stării de sănătate a fiecărui pacient, conform specificului propriu.   

Consultul medicului de familie poate dura de la câteva minute, la câteva săptămâni, în funcție de specificul afecțiunilor medicale analizate.  

Indiferent de situația medicală cu care te confrunți, medicul de familie este primul și cel mai bun prieten al sănătății tale.  

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 •  consultații gratuite 
 •  analize medicale gratuite 
 •  interpretarea rezultatelor analizelor 
 •  monitorizarea stării de sănătate

INFORMATII CAS ?

Cardiologie

Cardiologia este ramura medicinei care tratează dezechilibre ale inimii și ale anumitor părți ale sistemului vascular. Domeniul include diagnosticul și tratamentul defectelor congenitale ale inimii, bolilor arteriale, ale valvelor inimii și electrofiziologia.  

În prezent, cardiologia preventivă și reabilitarea cardiacă sunt cele mai importante domenii de interes în cadrul cardiologiei. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 37% din morțile premature se datorează afecțiunilor cardiace. Cardiologia preventivă se concentrează asupra rutinelor de verificare în vederea prevenției prin mijloace non-invazive, cum ar fi electrocardiograma, monitorizarea profilului lipidic, examinări fizice generale. Scopul acestor proceduri este identificarea bolilor cardiovasculare din primele faze, atunci când reabilitarea cardiacă este eficientă, cu sprijinul medical necesar.  

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 • EKG gratuit interpretat de medic cardiolog la înscrierea la medicul de familie

 • efectuare indice gleznă-braț (diagnosticarea bolii arteriale periferice)

INFORMATII CAS ?

Consultațiile se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie și programare.

OFTALMOLOGIE

Oftalmologia este ramura medicinei dedicată diagnosticării și tratamentului afecțiunilor ochilor. Consultul oftalmologic testează acuitatea vizuală, refracția, tonometria oculară și presiunea intraoculară, examinarea retinei și o serie de teste specializate. 

Informațiile obținute în urma consultului oftalmologic sunt utilizate apoi de medicii Doctor Top în evaluarea diagnosticelor clinice. Testele oftalmologice sunt recomandate de asemenea pentru managementul eficient al retinopatiei diabetice, degenerarii determinate de avansarea în vârstă sau în tratamentul glaucomului. 

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 • Consult oftalmologic gratuit.
 • Tonometrie oculară,
 • Examen biomicroscopic al polului anterior,
 • Examenul fundului de ochi, 
 • Perimetrie computerizată,
 • Ecografie oculară,
 • Autorefractometrie cu prescripție ochelari.
 • Consultul oftalmologic cuprinde:
 • autokerato-refractometrie
 • examen biomicroscopic pol anterior și posterior
 • corecție optică adecvată
 • măsurarea tensiunii intraoculare
 • prescriere de ochelari.

INFORMATII CAS ?

Consultațiile se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie și programare.

Diabet, nutriție și boli metabolice

Nutriția este știința care interpretează consumul de nutrienți și alte substanțe alimentare în raport cu întreținerea, creșterea, reproducerea, sănătatea și bolile organismului. Include diagnosticarea și tratarea afecțiunilor de ingestie, absorbție, asimilare, sinteză, metabolism și excreție.  

Pentru oameni, o dietă defectuoasă poate determina boli deficiente printre care pierderea văzului, anemie, nașteri premature, cretinism, condiții legate de excesul de nutrienți, printre care obezitatea și sindromul metabolic, boli cardiovasculare, diabet sau osteoporoză. Subnutriția poate conduce la rândul său înspre probleme cronice.  

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 • Hemoglobină glicozilată efectuată gratuit (promoție valabilă până la 31 decembrie 2020)
 • Consiliere diabet, obezitate și dislipidemie – dietă personalizată
 • Eliberare rețete gratuite
 • Consult inițial și re-evaluare periodică pentru diabet zaharat de tip 1, 2 MODY, LADA, diabet gestațional, diabet zaharat de tip 1 sau 2 preexistent sarcinii.
 • Optimizarea stilului de viață al omului sănătos, al femeii însărcinate, al persoanelor care suferă de obezitate, dislipidemie, hipertensiune arterială, al copiilor.
 • Consultații detaliate și materiale educative pentru managementul optim al diabetului zaharat insulinotratat  –  Insulinoterapie – tehnica de injectare, ajustarea dozelor, automonitorizare, raport insulină/carbohidrați.
 • Investigarea RMR – calorimetrie indirectă.

INFORMATII CAS ?

Consultațiile se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie și programare.

ENDOCRINOLOGIE

Endocrinologia reprezintă studiul sistemului endocrin ca parte a corpului uman. Sistemul endocrin este format din glande care secretă hormoni, chimicalele care afectează acțiunea diferitelor organe umane. Printre exemple se numără hormonul tiroidian, hormonii de creștere și insulina. Sistemul endocrin implică o serie complexă de mecanisme de răspuns, în așa fel încât adesea un anumit hormon (cum ar fi hormonul stimulator tiroidian) va controla acțiunea unui hormon secundar (hormonul tiroidian). Un exces al hormonului secundar poate determina un răspuns negativ al primului hormon, ca parte din întreținerea homeostazei.  

Chiar dacă fiecare organ secretă și răspunde la hormoni, inclusiv creierul, plămânii, inima, intestinele, pielea sau rinichii, endocrinologia se concentrează asupra organelor endocrine, acelea a căror funcție principală este secreția hormonală. Aceste organe sunt glanda pituitară, tiroida, adrenalele, ovarele, testiculele și pancreasul.  

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 • Consultații de endocrinologie, 
 • Ecografie tiroidiană, 
 • Consiliere în managementul afecțiunilor endocrinologice.

INFORMATII CAS ?

Consultațiile se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie și programare.

PNEUMOLOGIE

Pneumologia este specializarea medicală dedicată aparatului respirator (plămânii, bronhiile, pleura). Include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace nechirurgicale. 

În principiul, pneumologul își începe diagnosticul cu analiza câtorva factori:

Boli ereditare care afectează plămânii;
Expunerea la toxine (fum de țigară, aerosoli ai țigării electronice și alte gaze nocive);
Expunerea la agenți infecțioși (anumite tipuri de păsări și cereale);
Reacții autoimune care pot predispune la boli are sistemului respirator. 
Analiza semnelor fizice este importantă în activitatea pneumologului:

Inspecția mâinilor, a toracelui și a ritmului respirației;
Palpitații ale nodulilor cervicali, traheei și mișcări ale toracelui;
Inspecția, palparea și percuția plămânilor;
Auscultația plămânilor cu ajutorul stetoscopului.

Cum numeroase boli ale inimii prezintă de asemenea semne pulmonare, investigațiile pneumologice sunt utile inclusiv în analizele conexe. 

servicii doctortop

SERVICII OFERITE

 • Explorări funcționale respiratorii speciale;
 • Evaluare somnolență diurnă;
 • Tratamentul apneei.

INFORMATII CAS ?

Consultațiile se fac pe bază de trimitere de la medicul de familie și programare.