Cardiologie

Cardiologia este specialitatea care are drept scop prevenția, diagnosticarea, tratamentul și recuperarea bolilor cardiovasculare. Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare sunt hipertensiunea arterială, boala cardiacă ischemică, boala arterială periferică, tulburările de ritm, malformațiile congenitale cardiace. 
 
La clinica DoctorTop medicul tău cardiolog te ajută să înțelegi care este starea actuală de sănătate a inimii tale, care sunt riscurile de a dezvolta o boală cardiovasculară și cum poți reduce factorii de risc influențabili.  
Analizele sunt interpretate de medicul cardiolog în contextul istoricului familial și medical, stilului de viață și rezultatelor analizelor investigațiilor realizate în cadrul clinicii sau pe bază de trimitere medicală în clinicile care se află în legătură profesională cu DoctorTop.
 
Servicii cardiologice DoctorTop:
 • Consultație cardiologie;
 • Consultație factori de risc boli cardiovasculare;
 • Electrocardiogramă (EKG) cu interpretare → serviciu gratuit interpretat de medic cardiolog la înscrierea la medicul de familie;
 • Analize de laborator uzuale și specifice;
 • Ecocardiografia – cea mai utilizată metodă imagistică din domeniul cardiologiei; este nedureroasă, non-invazivă și nu necesită o pregătire specială; ecocardiografia permite aprecierea dimensiunilor cordului, a funcției sistolice și diastolice, a funcției și morfologiei aparatului valvular;
 • Monitorizare Holter ECG – se efectuează cu un aparat de dimensiuni mici, atașat de corpul pacientului, care va înregistra o electrocardiogramă pe parcursul a 24, 48, 72 ore sau chiar 7 zile; se pot identifica astfel tulburări de ritm ce nu pot fi identificate pe o electrocardiogramă obișnuită de 6-12 secunde (ex. fibrilația atrială), bradicardia nocturnă, evaluarea ritmului după implantarea unui stimulator cardiac, efectul folosirii anumitor medicamente;
 • Monitorizare Holter TA – se efectuează cu un aparat asemănător unui tensiometru digital care efectuează măsurători ale tensiunii arteriale și ale pulsului la 15 minute pe perioada zilei și la 30 minute pe perioada nopții;
 • Recomandări medicale de specialitate.
 

Programează-te aici

 

Bolile cardiovasculare pot fi asimptomatice sau pot avea manifestări reduse în fazele incipiente. 

Dacă ai istoric familial de boli cardiovasculare, ai un stil de viață care predispune către astfel de afecțiuni sau prezinți simptome ale afecțiunilor cardiovasculare (palpitații, dureri în piept, dispnee, edeme gambiere), vino la un consult! La DoctorTop vei găsi un medic cardiolog dedicat, care te va examina riguros în vederea stabilirii diagnosticului de specialitate și a
conduitei terapeutice.

Pachet promoțional cardiologie 1
 • Consultație
 • Elecrocardiogramă (EKG) cu interpretare
 • Ecocardiografie
430 lei
Pachet promoțional cardiologie 2
 • Consultație
 • Elecrocardiogramă (EKG) cu interpretare
 • Ecocardiografie
 • Analize (Hemoleucogramă completă, Tgo, Tgp, Glicemie, Trigliceride, Colesterol, HDL Colesterol, LDL Colesterol)
580 lei
cardiologie

Conform datelor Societății Române de Cardiologie 60% din decesele din România sunt de cauză cardiovasculară, (față de 47% la nivel european). Societatea Europeană de
Cardiologie (ESC) recomandă efectuarea unui screening cardiologic anual pentru toate persoanele cu vârstă mai mare de 40 ani, calcularea riscului după scala SCORE, iar pentru cei cu factori de risc (rude de gradul I cu boli cardiovasculare, diabet, fumat, dislipidemie), acest screening să se efectueze chiar și înainte de aceasta vârstă.

În ultimii ani, s-a constatat o prevalență crescută a infarctului miocardic la tineri. Monitorizarea anuală de către medicul de familie, mai ales pentru copiii și adolescenții cu factori de risc (rude cu
boli cardiovasculare, hipercolesterolemia familială, obezitatea) este de o importanță majoră în diagnosticul precoce al aterosclerozei.

Cardiologia preventivă și reabilitarea cardiacă sunt principalul interes al cardiologului tău. Viața în oraș ne expune constant factorilor de risc cardiovascular: colesterol mărit, stres, sedentarism, fumat, obezitate. Alte afecțiuni medicale pot influența de asemenea activitatea sistemului cardiac: diabet zaharat, hipercolesterolemie sau hipertensiune arterială. 
 

Dr. Puescu Andreia Narcisa

Dr. Puescu Andreia Narcisa urmărește abordarea integrală a pacientului, cu toate problemele sale și asigurarea accesului la asistență medicală, indiferent de vârstă sau particularități individuale. Cu această direcție a înființat Dr. Puescu Andreia Narcisa primul său cabinet de medicină de familie în 2009, care a evoluat în 2013 în Centrul Medical Tineretului și în 2019 în DoctorTop, clinica medicală care aduce împreună întreaga noastră echipă de specialiști. 

PROGRAM

Luni, Miercuri // 9.00 – 13.00

Marți, Joi, Vineri // 13.00 – 17.00

Dr. Puescu Andreia Narcisa

Bolile cardiovasculare sunt o categorie de boli care implică inima sau sistemul cardiovascular. Printre acestea, cele mai frecvente sunt cardiopatia ischemică (boala cardiacă coronariană), boli ale pericardului, aortei, venelor, arteriopatii, valvulopatii, hipertrofii, insuficiență cardiacă, tulburări de ritm cardiac, infarct miocardic.

Cele mai frecvente semne / simptome cardiace sunt: 

Durerea toracică – este resimțită de pacient ca o senzație de înțepătură, arsură sau apăsare cu localizare în zona de proiecție a cordului, retrosternal, epigastric sau între omoplați ce poate să iradieze în umărul stâng, la nivelul mandibulei sau membrului superior stâng. Poate avea durată de câteva secunde, minute, iar dacă se prelungește sau se însoțește de dispnee (lipsă de aer) și transpirații, aceasta reprezintă o urgență ce necesită apelarea serviciului 112. 

Dispneea (senzația de lipsă de aer) – este un simptom care necesită investigare atentă, deoarece dispneea poate sugera o boală cardiacă, bronhopulmonară, neurologică, hematologică sau o afecțiune ORL. 

Edemele periferice – pot avea drept cauze insuficiența cardiacă, bolile renale cronice, afecțiuni endocrine, afecțiuni hepatice, sarcina, anumite medicamente sau consumul crescut de sare. Acestea trebuie investigate anamnestic, prin examene clinice și paraclinice. 

Tusea – reprezintă unul dintre cele mai frecvente simptome cu care pacientul se prezintă la medic. Poate avea cauză cardiacă, pulmonară sau digestivă (boală de reflux). Aceasta necesită consult de specialitate în vederea stabilirii diagnosticului etiologic și tratamentului specific.

Consultul cardiologic preventiv realizat la clinica DoctorTop de medicul tău cardiolog sau medicul tău de familie poate identifica din timp factorii de risc și poate preveni afecțiunile cardiace prin investigații medicale non-invazive. 

Ai o programare la DoctorTop, specializarea cardiologie? Controlul cardiologic va consta în anamneză medicală (analiza istoricului pacientului), analiza investigațiilor medicale anterioare, examen clinic cardiovascular, investigații imagistice (electrocardiogramă), raport medical cu concluziile evaluării medicale și recomandări legate de obiceiuri zilnice (stil de viață) și tratament.

Electrocardiograma (EKG) este o investigație imagistică non-invazivă și nedureroasă ce înregistrează activitatea electrică de la nivelul inimii (mușchiul cardiac) și oferă informații asupra modului în care se contractă, ritmului, frecvenței și parametrilor activității sale.

 • istoric familial de boli cardiovasculare;
 • fumatul;
 • diabetul zaharat;
 • dislipidemia;
 • hipertensiunea arterială.

Când se suspicionează ,HTA de halat alb’ sau HTA mascată; oferă informații importante cu privire la variabilitatea pe termen scurt a TA; oferă înregistrări pe perioada nopții în condiții reale de viață.

Identificarea tulburărilor de ritm (aritmiilor), ex fibrilația atrială paroxistică; identificarea bradicardiei nocturne în cazul pacienților cu fibrilație atrială; evaluarea după implantarea unui stimulator; efectul folosirii anumitor medicamente.

când prezentați simptome precum dureri în piept, dispnee, palpitații, oboseală, edeme periferice; când sunteți cunoscut a avea factori de risc cardiovasculari: HTA, dislipidemia, fumatul, antecedentele heredo-colaterale, diabetul.

Alege să previi afecțiunile cardiace! Îngrijește-ți inima cu DoctorTop.